24/7 spoedservice bij lekkage aan uw dak in regio Gelderland

Uw dak lekt, wat nu?

Bij lekkage van uw dak belt u zo snel mogelijk onze spoedservice. Deze is 24 uur per dag bereikbaar en staat in (in de regio Gelderland) in een mum van tijd bij u op de stoep. Lekkage kan door diverse omstandigheden ontstaan. Zo kunnen er dakpannen van uw dak zijn afgewaaid, waardoor het naar binnen regent. Of uw verouderde platte dak is gescheurd.

Een lekkage kan op lange duur veel schade aanrichten aan vloeren, muren, plafonds en zelfs de inboedel. Zorg dus voor zo spoedig mogelijk herstel.

Bel ons direct bij lekkage

Uiteraard zorgt Van der Heijden Dak en Renovatie met onze lekkage spoedservice ervoor dat uw lekkage zo snel mogelijk wordt verholpen. Klanten uit de regio Gelderland kunnen ons dan ook dag en nacht bellen. Wij zijn direct te bereiken en staan binnen 24 uur met een specialist voor de deur.

Lekkage aan uw dak is snel opgelost

Nadat u ons heeft gebeld via 06-10154627 (24/7 bereikbaar) geeft u de schade aan ons door. U spreekt met ons een tijd af wanneer onze dakdekker bij u langskomt. Hij gaat direct op zoek naar de oorzaak en een passende oplossing om de lekkage aan uw dak snel op te lossen. Misschien is een noodreparatie van uw dak nodig, anders maken we een afspraak voor een reparatie van uw dak op korte termijn.

Ook in het een weekend en in de vakanties is onze dakreparatie service 24 uur per dag bereikbaar.

Het oplossen van een daklekkage met spoed kan in een aardige zoektocht uitmonden. Het vinden van het lek in uw dak (hoe kleiner het lek hoe lastiger het lek te vinden) neemt de meest tijd in beslag.

Bijkomend probleem bij een lekkend dak is dat uw woning ook aan de binnenkant waterschade kan oplopen en daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Daklekkage

Zowel een plat dak als een dak met dakpannen kan last van een lekkage hebben. Het kan zijnn dat het lood van schoorsteen bij een dak met dakpannen uitgedroogd of gescheurd is, waardoor er tussen de muur en het dak water naar binnen loopt. Het daklood zal vervangen moeten worden om zo de water lekkage te kunnen oplossen.

Ook bij platte daken met dakbedekking van bitumen kan er een dak lekkage ontstaan. De naden die over elkaar zijn vast gebrand zijn mogelijk open gesprongen of verdroogd waardoor bij een heftige regenval water langs de dakisolatie naar uw plafond in uw woonkamer loopt.

U merkt dit pas zodra u gele kringen op uw plafond ziet en u eigenlijk al te laat bent met het dichten. Het opsporen van een daklekkage kost daarom vaak de meeste tijd, terwijl het repareren van de lekkage zelf vaak een kleiner klusje is.

Een snelle oplossing voor een kleine daklekkage is gebruik te maken van vloeibare dakbedekking. Dit is de meest simpele en snelle manier om het gat in uw dak tijdelijk te dichten.

Wij merken dat er veel onduidelijkheid bestaat over het “lokaliseren” van de daklekkage. Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

U kunt van onze dakdekkers verwachten dat de werkzaamheden starten met een grondige inspectie van het dak. Zodat niet alleen de “lekkage-veroorzaker” gevonden wordt, maar zodat wij u ook goed kunnen adviseren en informeren over de algehele conditie van uw dak.

Oorzaken van daklekkages

Een veel voorkomende oorzaak van een dak lekkage is een verstopte dakgoot, dakpannen die verschoven of kapot zijn of daklood dat verbogen of gescheurd is.

Een daklekkage kan heel erg hardnekkig zijn. Hier kom je vaak te laat achter als er al schade is ontstaan binnen in u woning. Het grote probleem met een lekkage is dat de lekkage zich niet bevindt precies boven de zichtbare plek in uw plafond.

Het kan zelfs voorkomen dat de lekkage aan het dak helemaal aan de andere kant van u huis kan zitten en het water onder het dakbeschot en isolatie doorloopt naar de andere kant van de woning.

De meest voorkomende oorzaken van daklekkages staan hieronder genoemd:

 • Lekkage bij schoorsteen
 • Lekkage door defecte of afgewaaide dakpannen
 • Lekkage door defect aan nokvorst
 • Dak van de buren lekt
 • Dak van de uitbouw lekt
 • Regenpijp en dakdoorvoer sluiten niet goed aan
 • Daklood is gescheurd

Er zijn vele verschillende oorzaken die een daklekkage kunnen veroorzaken.

 

Lekkage aan plat dak verhelpen

Het platte dak zoals het dak van een aanbouw is vaak beplakt met rollen bitumen. Bitumen dakbedekking is een van de meest voorkomende dakbedekkingen die word gebruikt voor platte daken. Deze vorm van dakbedekking word vastgebrand op het houten dakbeschot met of zonder onderlaag.

Het repareren van een plat dak is een klein klusje echter is het opsporen van het lek in een plat dak een zeer tijdrovend karwij. Onze dakdekkers hebben ruime ervaring en weten vaak waar ze de lekkage moeten zoeken. Zo komt het vaak voor dat de aansluiting tussen de banen dakbedekking voor problemen kunnen zorgen omdat deze zijn opengesprongen of niet goed zijn vast gebrand door de huidige dakdekker.

Dakbedekking laten aanbrengen op het dak is geen klus die u zelf eenvoudig te doen is. Hiervoor is het inhuren van een dakdekker een verstandige keuze. De besparing op ene dakdekker is veel lager dan de kosten van een lekkend dak.

Ook een dak trim, die zorgt voor de afwerking van het dak naar de boeidelen, is lekkage gevoelig. Is de dakbedekking niet goed vast gebrand onder de dakrand dan zal het hemelwater er tussen kunnen komen en over het plafond van uw uitbouw kunnen lopen.

Lekkend dak repareren

Bij een lekkage aan uw dak zal er snel gehandeld moeten worden om het lek te dichten en om de waterschade te beperken.

Ook een schoorsteen die niet goed gevoegd is of last heeft van loszittende loodflappen kan problemen opleveren en daardoor een daklekkage veroorzaken. Het zoeken naar een lekkage op een plat dak neemt dus best veel tijd in beslag. Als u last heeft van wateroverlast op een hellend dak met dakpannen dan zullen de problemen sneller zijn opgelost.

Omdat het veel duidelijker te zien is als een dakpan kapot is of is verschoven zal dit veel minder tijd in beslag nemen dan dat er gezocht moet worden naar het probleem. Een dak lekkage kunnen wij op een simpele manier verhelpen door bijvoorbeeld vloeibare dakbedekking te gebruiken.

Daklekkage verhelpen

Het is erg vervelend wanneer u te maken krijgt met daklekkage. Het kan zorgen voor heel veel schade als u de lekkage niet op tijd opmerkt of er niets aan doet. Wat kunt u allemaal voorkomen als u op tijd bent met het dak repareren?

 • Blijvende natte isolatie
 • Schimmel en plekken op uw muren en plafond
 • Kortsluiting
 • Koudebruggen

Door een lekkend dak niet op tijd te verhelpen, kan er rot ontstaan waardoor u in het ergste geval uw dak helemaal laten vervangen. Het zorgt er bovendien voor dat er veel energie verloren gaat en dat zorgt voor hogere energiekosten.

Een lekkage in het dak moet zo snel mogelijk verholpen worden. Elk soort dakbedekking heeft kans op lekkage maar elke soort heeft verschillende manieren waarop dit opgelost moet worden.

Werkzaamheden daklekkage

Wanneer u een lek constateert in een plat dak, garagedak, of leien dak is dit te verhelpen door een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf in te schakelen zoals van der Heijden. Als u online gaat zoeken naar een bedrijf, zult u zeer veel partijen tegenkomen die u van dienst willen zijn met het verhelpen van uw daklekkage. Ons advies is om te kiezen voor een echte dakdekker en niet voor een tussenpersoon die alleen aanvragen doorverkoopt.

 

Bel nu: